Responsive image
 • Om Yoga Skolen

  Yoga Skolen i Helsingør er dannet i 2002 af Søren Rasmussen, som en naturlig følgevirkning af mange års undervisning. Samme år startede Søren med at tilbyde Yogalærer uddannelse, og lige siden er Skolen vokset, både i størrelse og i omdømme. Siden 2003 har Yoga Skolen afholdt Yogaferier og Retreats på Mallorca og siden 2007 Yogaferier i Goa og siden 2016 Yogaferier i Toscana.
  I øjeblikket florerer Skolens lærere i Nordsjælland med over 60 yogahold. 5 steder har Skolens lærere dannet små minicentre med egne Yogaklasser og ansatte lærere. Yogalærer uddannelsens begynder Hold 16 d. 4. september 2019. Yoga Skolen har udgivet 2 bøger; Yoga-og kunsten at leve livet i 2010 og Yoga Stillinger og Programmer i 2012, samt DVD-en Måne Serien i 2010.

  Yoga Skolen har siden 2009 tilbudt holdundervisning i eget regi på Fabriksvej 10 i Helsingør.


  Formålsbeskrivelse

  • Via yogaens redskaber at bidrage til at det enkelte menneske lærer at 
   værdsætte, respektere og styrke  kontakten til sit inderste væsen.
  •  At hjælpe mennesker til at være alt det de kan være.
  •  At udbrede visdom og kærlighed i ord og handling.

  Ved Yoga Skolens aktiviteter ønsker vi at skabe en kærlig, støttende og humorfyldt atmosfære, hvor både elev og lærer kan smidiggøre sin krop og sit sind samt bevidstgøre og hele sin fortid og finde rum til at genkende kærligheden, glæden og stilheden som den oprindelige essens. Vi ønsker at sætte fokus på det sunde liv, via undervisning og foredrag i yoga, afspænding og meditation. Også specialhold og andre bevægeformer kan sættes op i Yoga Skolens regi.

  Yoga Skolens daglige ledelse er Søren Rasmussen.

   

 • Om Yoga

  Yoga betyder "forening". Forening af det som er splittet ad. F.eks. tankernes indbyrdes modsathed, tankerne og kroppen eller dig og verden. Mere korrekt betyder yoga "enhed", at alt opleves som ét.

  At træne yoga forstås også som kunsten at komme fra et sted eller stade til et bedre sted eller stade. Altså en handling som medfører noget bedre. Bedre livsførelse. Yoga vil fra første træningstime forbedre og lette din livstil. Sagt på håndværkersprog, bruger du redskaberne i yoga til at slå et gammelt bøjet og rustent søm ud med et nyt og bedre. Yoga er altså derfor karaktertræning, en frigørende selvdiciplin og selvbeherskelse for krop og sind, der medfører selverkendelse.

  Yogaform
  De fleste af vores yogahold er baseret på YogaINmotion, som er udviklet af Søren Rasmussen, leder af Yoga Skolen i Helsingør. YogaINmotion låner bl.a. sine dybe instruktioner fra bl.a. Dynamic Yoga, som er en fusion mellem Iyengar-yoga og Astanga Vinyasa-yoga, og krydrer denne dynamiske yogaform med en spids af Svastha- og Hatha-yoga samt tilføjer filosofien fra de tre store Yoga grene Jnana-, Bhakti- og Karma Yoga. Med denne yogaform får du "hele pakken", hver gang du træner.

  YogaINmotion består af serier af yogaøvelser, hvor du kontinuerligt bevæger dig uanstrengt fra den ene stilling til den anden, koncentreret i enhver bevægelse, i hvert stræk og i hvert åndedrag. Mellem serierne stopper den ydre bevægelse og du står/sidder/ligger i en stilling, hvor opmærksomheden hviler i den indre bevægelse. Denne fysiske metode handler om at frigøre kroppen for rastløshed, uro og stress. Bevægelserne masserer og påvirker mildt dit hormonelle indre samspil, træner blodårer og hjerte, styrker knogler, led og muskler, og vitaliserer organer og kirtler. Denne fysiske metode vil også vugge dig dybt ind i dit nervesystem og afstresse det.

  På samme tid foregår den psykiske metode, der først og fremmest følger de mange bevægelser og stillinger med en bevidst vejrtrækning (Pranayama), som på sigt forfiner energien i kroppen og samtidigt stilner sindets rastløse aktivitet.

  Der indføres i sproget og italesættelsen, en dyb filosofisk livsforståelse, som kan reflekteres over undervejs i en yogaklasses forløb samt efterfølgende...

  YogaINmotion er på samme tid dynamisk arbejde og dyb afspænding. Denne yoga samler tanke og krop, og skaber stilhed, ro og velvære. Når du går herfra vil verden synes stor, luften renere og hjertet vil flyve højt.

  Andre Yogaformer
  Yin Yoga. Medicinsk Yoga. Z-Health. Restorativ Yoga Se under menupunktet Holdundervisning.