Yoga Skolen
Kvalitet ∙ Dybde ∙ Glæde


Tilmeld dig ét eller alle hold


Tilmeld dig når som helst

Efterårs sæson FOF
2018
13. august - 25. november
i alt 15 uger

Efterårs sæson GigtSkolen 2018
10. september - 25. november
i alt 11 uger


Yoga Ferie Toscana
1 plads tilbage...

28. april - 5. maj 2019


Den bedste og mest grundige
1-årige Yoga Lærer uddannelse
Hold 15 starter 12. september 2018
Tilmeld dig nu!
 

 

 

Hvad er Yoga

Yoga betyder "forening". Forening af det som er splittet ad. F.eks. tankernes indbyrdes modsathed, tankerne og kroppen eller dig og verden. Mere korrekt betyder yoga "enhed", at alt opleves som ét.

At træne yoga forstås også som kunsten at komme fra et sted eller stade til et bedre sted eller stade. Altså en handling som medfører noget bedre. Bedre livsførelse. Yoga vil fra første træningstime forbedre og lette din livstil. Sagt på håndværkersprog, bruger du redskaberne i yoga til at slå et gammelt bøjet og rustent søm ud med et nyt og bedre. Yoga er altså derfor karaktertræning, en frigørende selvdiciplin og selvbeherskelse for krop og sind, der medfører selverkendelse.

Yogaform

De fleste af vores yogahold er baseret på YogaINmotion, som er udviklet af Søren Rasmussen, leder af Yoga Skolen i Helsingør. YogaINmotion låner bl.a. sine dybe instruktioner fra bl.a. Dynamic Yoga, som er en fusion mellem Iyengar-yoga og Astanga Vinyasa-yoga, og krydrer denne dynamiske yogaform med en spids af Svastha- og Hatha-yoga samt tilføjer filosofien fra de tre store Yoga grene Jnana-, Bhakti- og Karma Yoga. Med denne yogaform får du "hele pakken", hver gang du træner.

YogaINmotion består af serier af yogaøvelser, hvor du kontinuerligt bevæger dig uanstrengt fra den ene stilling til den anden, koncentreret i enhver bevægelse, i hvert stræk og i hvert åndedrag. Mellem serierne stopper den ydre bevægelse og du står/sidder/ligger i en stilling, hvor opmærksomheden hviler i den indre bevægelse. Denne fysiske metode handler om at frigøre kroppen for rastløshed, uro og stress. Bevægelserne masserer og påvirker mildt dit hormonelle indre samspil, træner blodårer og hjerte, styrker knogler, led og muskler, og vitaliserer organer og kirtler. Denne fysiske metode vil også vugge dig dybt ind i dit nervesystem og afstresse det.

På samme tid foregår den psykiske metode, der først og fremmest følger de mange bevægelser og stillinger med en bevidst vejrtrækning (Pranayama), som på sigt forfiner energien i kroppen og samtidigt stilner sindets rastløse aktivitet.

Der indføres i sproget og italesættelsen, en dyb filosofisk livsforståelse, som kan reflekteres over undervejs i en yogaklasses forløb samt efterfølgende...

YogaINmotion er på samme tid dynamisk arbejde og dyb afspænding. Denne yoga samler tanke og krop, og skaber stilhed, ro og velvære. Når du går herfra vil verden synes stor, luften renere og hjertet vil flyve højt.


Andre Yogaformer

Yin Yoga. Medicinsk Yoga. Z-Health Yoga. Se under menupunktet Holdundervisning.